Notícies

La bicicleta té un valor positiu per a la infància i per la població en el seu conjunt i és part de la solució per resoldre problemes de salut, mediambientals i de mobilitat.

La bicicleta representa per els infants una autonomia i llibertat en els seus desplaçaments, una oportunitat  per el joc, la creativitat i l'aprenentatge en la seva relació amb  l'entorn. Representa un mitjà de transport net que permet disminuir els nivells de contaminació. La bicicleta es part de la solució per reduir els problemes del trànsit y mediambientals ocasionats pels vehicles motoritzats. A més, hi ha problemes de salut que tenen molta relació amb  la forma de desplaçar-se. Cada vegada els nins i nines gaudeixen menys el seu oci en el carrer a causa de la falta d'espais  adequats i  pels hàbits sedentaris que el nostre model de societat  imposa. La bicicleta uneix destins i persones, facilitant la sociabilitat.

Aquesta proposta que volem dur a terme té com a finalitat principal introduir la bicicleta en la quotidianitat de l'escola, tant des d'un punt de vista pedagògic com en la seva utilització com a mitjà de transport per el canvi dels hàbits de mobilitat de la comunitat escolar.

Els objectius d'aquesta proposta permetran:

- Inculcar als alumnes hàbits de mobilitat sostenibles i saludables individual i socialment.

- Disminuir el consum d'energia, ja que usam menys el vehicle motoritzat.

- Aprendre i practicar les normes de seguretat vial, circulant correctament amb la bicicleta.

                                                            

 

Per aconseguir-ho organitzarem les següents activitats:

LA BICICLETA A L'EDUCACIÓ FÍSICA: A algunes sessions d'educació física es faran activitats amb aquest mitjà de transport amb l'objectiu d'adquirir més habilitat amb la bicicleta.

SESSIONS DINS L'AULA D'EDUCACIÓ VIAL: El policia tutor farà una xerrada a les aules sobre les normes de seguretat vial a tenir en compte a l'hora de circular amb bicicleta.

CONCURS: A L'ESCOLA AMB BICI

Destinataris: tots els alumnes de l'escola. Hi haurà 3 categories.

Categoria 1: Educació infantil

Categoria 2: 1r, 2n i 3r de primària

Categoria 3: 4t, 5è i 6è de primària

Durada: de febrer a juny

Mecànica del concurs:

Els alumnes que venguin a l'escola amb bicicleta, quan entrin a l'aula s'apuntaran a un graella. Les bicicletes es deixaran en els aparca bicicletes habilitats. Pensau que per circular amb bicicleta és necessari el casc.

Al final del segon trimestre, cada alumne que hagi participat rebrà un distintiu per valorar la seva participació a l'activitat.

A final de curs es farà un recompte de tots els participants i els alumnes, de cada categoria, que hagin vengut a l'escola més dies amb bicicleta, rebran un regal.

 

Animau-vos a participar en aquesta iniciativa!!!!

Login

C.E.I.P Colonia de Sant Jordi

Carrer Ses escoles s/n
07638 Colònia de Sant Jordi (Illes Balears)
Telefòn I fax: 971655477
e-mail: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.